Kahdesti paistetut uuniperunat tähteeksi jääneistä uuniperunoista

Tein kolme päivää sitten uuniperunoita keitetyistä perunoista. Niitä oli nyt tähteenä kaksi kappaletta. Päätin sitten kokeilla tehdä niistä kahteen kertaan paistettuja uuniperunoita pekoni-juustotäytteellä. Katsoin osviittaa täältä: https://www.spendwithpennies.com/twice-baked-potatoes/

Paistoin paketin pekonia, raastoin juustoa mitä löytyi avattuna. Nyt se sattui olemaan Oltermannia. Halkaisin kylmät ylijääneet uuniperunat pitkittäissuunnassa, ja kaavin lusikalla sisukset pois. Muusasin sisukset haarukalla maidon kanssa. Lisäsin maitoa sen verran, että seos ei ole kuivaa. Sekoitin muusiin vähän pekoninrasvaa (korvaamaan voin muusissa, kun pekoninrasva nyt sattui olemaan vielä lämmintä), ripauksen suolaa, murennettua pekonia ja juustoraastetta. Lusikoin seoksen takaisin perunan kuoriin. Ripottelin juustoraastetta pinnoille, ja paistoin 225-asteisen keskitasolla, kunnes pinnassa oli väriä. Siihen meni nyt 25 minuuttia.

4-vuotias lapseni innostui näistä. “Tosi hyvää! Tee näitä toistekin!”, hän sanoi. Itse en ollut niin innostunut, sillä löysin parantamisen varaa. Näissä maistui se kypsennettyjen ja jäähdytettyjen perunoiden tunkkainen ominaismaku eli ns. eilisperunan maku. Se olisi kyllä ollut helposti poistettavissa, jos olisin vain hoksannut asian. Aiempien kokemusteni perusteella vehnäjauho sekoitettuna perunaan ennen paistamista poistaa sen eilisperunan tunkkaisen maun ja muuttaa sen miellyttäväksi makeahkoksi mauksi. Siksi perunarieskatkin ovat niin hyviä, vaikkei se sama eilinen perunamuusi yhtä hyvää olekaan. Tässä tähteeksi jääneen uuniperunan tapauksessa siis jatkossa sekoittaisin siihen muusattuun perunaan vähän vehnäjauhoa mukaan. Ei tarvita edes paljoa, mutta vähän kuitenkin. Jatkossa lisäisin myös pekonia suhteessa paljon enemmän, ja juustoraasteena käyttäisin jotain vahvempaa juustoa. Tuossa spendwithpennies-sivuston ohjeessa juustona käytettiin cheddaria, joka varmasti olisi hyvä tähän. Ideana nämä pekoniset juustoiset uuniperunoiden tähteet ovat niin kiintoisa, että varmasti palaan tähän joskus.

Muita perunaan liittyviä kirjoituksia:

Vastaa