Punakaalisosekeitto

Punakaalisosekeittoa ja juustovoileipiä.

Kokeilin tehdä punakaalista kermaisen sosekeiton. Pilkoin loput punakaalista, jota oli reilu 300 grammaa. Sulatin kattilan pohjalla 2 rkl voita, sekoitin siihen 2 rkl vehnäjauhoja ja kiehautin. Lisäsin pilkotut punakaalit ja litran lihalientä, kiehautin. Laskin lämmön matalimmalle ei-nollalle, keitin kannen alla puoli tuntia. Soseutin bamix-sauvasekoittimella, lisäsin 2 dl kuohukermaa sekä suolaa ja sokeria (molempia 2 tl – liemeni oli suolatonta). Sekoitin, kuumensin uudelleen ja aloin syödä. Maku oli ihan ok, mutta ei vieläkään sellainen punakaaliresepti, johon ihastuisin ja kaipaisin toistekin. Porkkanasta ja lantusta yleensä tulee hyvä sosekeitto samalla kaavalla tehtynä.

Bamix ei onnistunut saamaan punakaalin pehmeitä paloja täysin sileiksi asti, vaan joka lusikalliseen jäi vähän karkeaa pureskeltavaa mukaan. Ei ole missään nimessä pahaa, mutta ei sellaistakaan, mitä haluaisin syödä nyt monta päivää putkeen, joten loput keitot pakastan annoksina, ja syön niitä pois sitten pakkasesta aina välillä. Jos ehtisin, voisin tehdä lopuista keitoista punakaalipastan sekoittamalla punakaalisosekeittoon paljon parmesaania ja sitten keitetyt pastat sekaan, mutta nyt lähiaikoina en taida ehtiä.

Punakaalit pilkottuina. Nämä painoivat yhteensä 320 grammaa ja nämä menivät kaikki keittoon litran lientä kanssa.

Parempia keittoja:

Parempia kasvisruokia:

Vastaa